24 Temmuz 2012 Salı

Şato Şato...


19 Mayısta bazı arkadaşlarla "saitabat şelalesi"ne gitmiştik. Aslında pikniğe gitmek istemiyordum ama şelale uzun zamandır gitmeyi istediğim bir yer olduğu için yani sırf mekan seçiminden dolayı gitmiştim.. Bu şatoyu da orda gördüm. ilk önce uzaktan gördüğümüzde kilise zannettim, sonra restore edilmiş tarihi bir yer, diye düşündüm. Meğer evmiş :))
Amca da evin şatoya benzediğini düşünmüş olmalı ki ben bu fotoğrafları çekmeye çalışırken "aman evin sahibi görmesin çok sinirli biridir, belalıdır" gibisinden şeyler söylüyor beni korkutmaya çalışıyordu :) Sonra amcanın komşusu ispiyonladı evin sahibi o, dedi. Amcanın eşi mimarmış ve bu evi o yapmış ve evin havuzdan saunasına kadar herşeyi varmış... Bu evi yapan teyzeyle de tanışmak isterdim kim bilir o nasıl bir espri yeteneğine sahipmiş ki bu şatoyu yaptırmış =)

5 yorum:

  1. Kaç kişi yaşıyorlarmış öğrendin mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yok öğrenemedim, daha doğrusu sormadım oğlun var mı amca, diye ;) ama çok kişi olduğunu sanmıyorum...

      Sil
    2. Boşver sen oğlunu. Gızı varmıymış gızı? Sen bi banka hesabını ver bana minnettarlığımı gösteririm ben sana şüphen olmasın. Yıllarca bir elin yağda diğer elin balda! Bir sürü hizmetçilerin şöforlerin yaverlerin yeniçerilerin burası biraz abartı kaçıcak belki ama süvarilerin bile olabilir. Raflara dizilmiş bir sürü ayakkabılar, klasik ve sportif giysi diye ayrılmış dolaplar, sıra sıra dizilmiş yazlık kışlık arabalar tüm bunların hepsi senin olabilir çünkü bu amcada çok para var belli hepimize yeter :D Geyiği uzatmıyorum sen yine bi düşün derim :)

      Sil
  2. Bu yazının üzerinden bir yıl geçmiş... O günü hatırlıyorum da, benim için kötü bir gündü! Piknik! Soğuk! Yağmur! Ankara havası eşliğinde yolculuk! Kendimin katili olmadığıma şaştım şimdi, demek ki o gün Allah bi sabır vermiş bana...

    Neyse o günün tek güzel anısı "bu şato ev"... Havalar güzel olsun, kafa insanlar bulayım... İşte o zaman, belki, bir daha giderim de evin sahibini bulup anlatırım bu geyiklerin hepsini :) Ama belki de anlatamam, amca çoktan ölmüştür...

    YanıtlaSil