17 Ağustos 2012 Cuma

Hipodromun sakinleri



Bugün hipodromdaydık ve size hipodromun sakinlerinden biraz bahsetmek istiyorum...
Hipodromda atlar ve daha çok seyisleri yaşıyor. Insanlar fotoğraftaki kutucukların içinde kalıyor, alt katta atları, üst katta kendileri... Her bir blokta önde ve arkada onikişer toplam 24 tane oda var ve bunun gibi 40-50 civarında blok var... Buranın sakinleri daha çok doğudan göçmüş eğitimsiz kişiler. Tüm günleri burda atlarla geçiyorlar başka hiçbir hayatları yok. Yemeklerini kendileri pişiriyorlar, çamaşırlarını kendileri yıkayıp asıyorlar... Uzaktan çok otantik duran bu evlerde banyo yapmak bile bir sorun çünkü banyosu yok! Bu yüzden bu insanlar atlarıyla beraber yıkanıyormuş...
Etrafta sayıları çok olmasa da kova kova su taşıyan, saçları sıfır numaraya vurulmuş çocukları görmek mümkün. Büyük ihtimal bu çocuklar zorunlu eğitimi bitirir bitirmez burda yaşayacaklar ve bir atın bakımından sorumlu olacaklar.
Tüm günlerini atlarla ve diğer erkeklerle geçiren seyisler kıyafeterine hiç özen göstermiyor ki böyle bir yerde en bakımlı erkek bile en fazla bir ayda tüm havasını kaybeder. (Öyleki atlarını muayeneye getirenler arasında çıplak ayaklıları görmek şaşırtıcı değil.) Bazı atların sahipleri seyislerinin yemeğinden kıyafetine kadar herşeyini karşılıyormuş ama bunları görmek kolay değil!

Eskiden jokey olarak çalışırken orada yaşamış birinden öğrendiğime göre trilyonluk atların seyisleri yaptıkları iş ve yaşadıkları bu hayatın karşılığı olarak asgari ücret ve eğer atları ilk 4 e girerse yarışlarda, ödülden %5 alıyorlarmış. Zenginler gerçekten çok cimri!!

Peki bunları neden mi anlattım? Çünkü at yarışı tutkunlarının bu tutkularının neye mal olduğunu görmelerini istedim... Umarım mesajı almışsınızdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder