5 Şubat 2012 Pazar

Şiddette bir İhtiyaçmış

Erkek dediğin, biz kadınlar gibi narin yaratılmamış, kaba yaratılmış. Az biraz şiddete eğilimli yaratılmış... Hatta bazı erkekler için şiddet temel bir ihtiyaçmış. Arada bir birbirleriyle takışmaları, birbirlerine güç gösterisinde bulunmaları gerekmiş. Hani şu savaşların bilek gücüyle yapıldığı dönemlerde olduğu gibi arada bir sefere falan çıkmaları lazımmış... yorgun, özlemle yuvalarına dönmeleri gerekmiş.. Yani mutlaka bir şeyler yapıp bu ihtiyaçlarını gidermelilermiş....
Ama günümüzde bu zor... O zaman ne yapcaklar? Tabii ki kimselerin burnunu sokamayacağı yer(!) olan evde bu ihtiyaçlarını giderecekler! Ya da kamu malına yok otu, yok çöpü bahane ederek zarar verecekler... terör estirecekler kısaca... Yok mu bunun bir çaresi?? Olması lazım, bu kötü enerjinin olumlu enerjilere çevrilmesi gerek. Ama en basitinden bir futbol maçı sonrasında bile magandalık yapabiliyorlar... Al sana örnek ; son derbi ... otobüsün camını kırmışlar, bir başka görüntüde yumruk yumruğa iki kişi... her yer polis... Ya da şu Suriye'yi protesto gösterileri... ekran aynı görüntülerle dolu...(bir de onları bloguma koymak istemiyorum, zaten içimiz dışımız şiddet görüntüleriyle doluyor her ana haber bülteninde! )



Erkekler çok kolay provake olabiliyorlar ve nedenini, ne olacağını düşünmeden çevrelerine şiddet uygulayabiliyorlar... Bunu kullanmayı çok iyi bilen terör örgütleri de bundan çok güzel(!) yararlanıyor!!! Adam yüzünde maske, elinde taşlar sopalar dükkanları yağmalıyor, o an durdurup sorsak, ne için bunu yapıyorsun, diye cevap vermez... Bir ihtimal saçma bir ideolojiden kırıntılar kekeler, peki bu hareketinle ne kazanmayı düşündüğünü sorsak ona hiç cevap veremez! Bu davranışının altında yatan tek sebep körüklenmiş şiddet açlığıdır!
Bir başkası elinde kemer, eşini kızını çocuğunu dövüyor. Niye diyorsun, cevaplar hep aynı... Ya çevresindekilerin yalan yanlış sözlerine kanıp, doğru yanlış anlamadan saldırmış ya da tahrik etti, sözümden çıktı diyor... Bir de işin içine alkol girdi mi... böyleleri tadından yenmiyor !!!

Acaba eski zamanlardaki gibi savaşlar birebir kılıç kalkanla olsaydı ve bu erkekler o savaşlara katılsalardı da içlerindeki birikmiş şiddet ihtiyacını atsalardı nasıl olur? En azından şunları bilirdik; savaşta vefat edenler hiç olmazsa adı üstünde savaşta vefat etti, sokakta yürürken kör bir kurşuna hedef olmadı, vatanı korumak ya da vatan toprağını genişletmek gibi amacı vardı, masum bir insanı nedensiz öldürmedi.


(Bayanlara da bir çift sözüm var, bekleyin hanımlar siz de az değilsiniz yani...)

4 yorum:

  1. kontrolsüz güç, güç değildir bre :)) diyen isabet buyurmuş.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın çileklim :)) ah bunu bi de bazıları anlasa...

    YanıtlaSil
  3. Herşey iyi hoşta bu yazı karakterini okumak der! Ama yinede bu işkenceye katlanıyorum napayım elimde değil!

    YanıtlaSil
  4. :) Dikkate aldım isteginizi :) bana bunlarla gelin :)

    YanıtlaSil