4 Eylül 2011 Pazar

Lie To Me-Kiraz Çiçekleri Gitmiş!!

Gong Ah Jung, işinde gücünde turşu olmaya kararlı bir devlet memurudur :) Başarısız olmuş bir projesi nedeniyle savunması istenmiştir... Bara gider istifasını yazarken, bir adamla tanışır. Adam, bara abisinin girdiğini görünce kızın istifasını yazdığı peçeteyide alır ve kaçar. Alkolü biraz fazla kaçıran Ah Jung, istifasını geri almak için koşarken komaya girer. Bardaki adamın abisi tarafından hastaneye kaldırılır. Bu adam ünlü bir otelin zengin ve karizmatik başkanıdır. 3 sene önce kardeşinin de, nişanlandığı kadına aşık olduğunu öğrenince nişanlısından ayrılmış ve kimselere bakmamıştır. Kardeşi de vicdan azabından abisinin yüzüne bakamamıştır, yurtdışına çıkmış ve en sonunda Kore'ye dönmüştür. Bizim Ah Jung, ertesi gün kendine geldiğinde otelin başkanın tüm gün başında beklediğini ve hastahane masraflarını ödediğini öğrenir. Hastahanedeki herkes onları evli sanmıştır.
Önceki günün başarısızlığını unutmak için kuaföre gider. Orda eski arkadaşını ve ona kaptırdığı eski platonik aşkını görür, evlenmişlerdir. Arkadaşı kızı küçümsemeye başlar. Ah Jung'da dayanamaz çalan telefonuna arayan sanki kocasıymış gibi cevap verir ve onlara evlendiğini söyler.
Ertesi gün otelin başkanına hastahane masraflarını ödemek için gider, başkanı beklerken üzerine domates suyu döker ve çok utandığından bayılmış numarası yapar. Başkan, Ah Jungu kucağına alır ve otel odalarından birine götürür. Bu arada, Ah Jung'un eski arkadaşlarından bir başkası bu ikisini görür.
Kuaförde yalan söylediği kıskanç arkadaşı, Ah Jung'un yalan söylediğini düşünerek diğer arkadaşlarının ağzını ararken, otelde başkanla beraber Ah Jung'u gören arkadaşı, Ah Jung'un Başkan ile evlenmiş olduğunu söyler. Ve dedikodular hızla yayılır. Sonunda başkanın kulağına ulaşır ama kiminle evli olduğunu kendisi bilmemektedir :D Bu yalanı söyleyen kişinin olsa olsa Ah Jung olacağını düşünür ve onunla anlaşma yapmaya karar verir. Fakat Ah Jung, bu yalanı kendisinin söylemediğini iddia eder. Daha sonradan kuafördeki küçük yalanın bu belaya neden olduğunu anlayan Ah Jung, başkandan bir parti vermesini ister. Başkanın arkadaşlarına gerçeği açıklayacaktır. Yalnız partinin olduğu yerde, kıskanç arkadaşını görünce kalbinin sesini dinler ve başkana "canım"(kocacım demiş gibi bir canım) diye hitap eder ve bunu başkanın tüm arkadaşları duyar. İşler sarpa sarar...
Ah Jung, yalanını devam ettirmek için başkana bir anlaşma teklif eder fakat başkan reddeder.
Ertesi gün, Başkanın kardeşi Ah Jung'a yardım etmek için abisini kandırır ve abisi için çok önemli bir görüşmeye Ah Jung ile beraber gider. Çinden gelen misafirlere Ah Jung'u başkanın eşi diye tanıtır. Otelin geleceği için çok önemli olan bu misafirler, Ah Jung sayesinde otele yatırım yapmaya karar verince Başkan, Ah Jung'un sahte evlilik teklifini kabul eder ve sözleşme imzalarlar.
Ah Jung, kıskanç arkadaşını inandırmak için başkanın kardeşiyle beraber planlar yapar. Başkanın kardeşi bu arada Ah Jung'a aşık olur ama ona hiç bir şey diyemez. İşin kötü tarafı bu evlilik numarası sırasında Ah Jung başkana, başkanda kızımıza aşık olmaktadır... 
Bu arada Başkanın eski nişanlısıda Paris'ten dönmüş ve yeniden başkanla bir araya gelmek, evlenmek istiyordur. Her yerlerde evleneceklerini ilan ediyordur. Ah Jung, ikisini birarada görünce, aralarından çekilmeye karar verir. Ve o günün akşamında, başkana ilk aşık olduğu banka gider ve gözleri başkana aşık olduğu sırada gördüğü kiraz çiçeklerini arar ama göremez...

Ertesi günlerde, başkanla yaptığı sözleşmenin artık hükümsüz olduğunu düşünür ve yalan söylediği tüm arkadaşlarına, gerçeği açıklar fakat bu seferde arkadaşları ona inanmak istemezler. Başkana gidip işin aslını sorarlar. Başkan, Ah Jung'a gider ve herşeye yeniden başlamalarını teklif eder ve yeniden başlarlar.

Bu arada Başkan'da Ah Jung ile ilişkisinin dürüst olmasını istediğinden, Çin'den gelen misafirlere aslında Ah Jung ile evli olmadığını söyler, oteli zor günler beklemektedir. Şirketten ilişiği kesilen bir grubun gazetelere, başkanın sahte evliliğini açıklaması ile olay tüm medyada bomba etkisi yapar. Otelin hisseleri yerlere düşer. Başkanın itibarını kurtarmak isteyen Ah Jung bir basın açıklamasıyla, tüm bu olanlara kendisinin neden olduğunu, başkanın masum olduğunu söyler. Bu açıklaması nedeniyle, bir memur olduğundan disiplin kuruluna sevk edilir. Başkanın eski nişanlısının da katkılarıyla işten atılır. Bir yandan otelin geleceğini bir yandan da Ah Jung ile ilişkisini düzeltmek isteyen başkan halkın önünde Ah Jungu çok sevdiğini söyler. Ah Jung'un tekrar eski işine dönebilmesi için, ona yardım eder ve sonunda başarılı olurlar. Final bölümünde artık evlenmesi beklenen çiftimiz bir türlü evlenemez. Bunun için Ah Jung'un kaybettiğine inandığı bir şeyi bulması gerekmektedir. Bunun için Jeju adasına gider ve orada çalışmaya başlar. En sonunda Ah Jung aradığı cevabı bulur... (Onu da söylemeyim amaa yaniii :D )

Aslına bakarsanız diziyi pek beğenmedim. Gong Ah Jung'u oynayan kız eskiden daha güzeldi, estetik mi yaptırmış nedir bi, acayip olmuş. Başkan desen o da başka bir çirkin. Bir sürü güzelim aktör varken neden onu seçmişler ki ??
Dizide en beğendiğim yerler: 1)Kiraz çiçeklerinin gitmesi mevzusu 2)Ah Jung'un kaybettiğini sandığı cevap.. Gerisi çok bildik bir hikaye ve araya espri bâbında pek birşey katamamışlar. Ayrıca başkanın kardeşi üzerinde de çok az durdular. O da Ah Jung'a aşıktı, ne oldu ???
Bi'de madem mutlu sonla bitireceksiniz şu kıza gelinlik giydirseydiniz de evlendiklerini de göreydik...

2 yorum:

  1. ben bu diziyi çok sevmiştim. diğer kore dizileri gibi salya sümük ağlatmadığı halde hem de :) hyun ki joon jeju'ya geldiğindeki sahneler falan çok samimi idi. mesela bi full house'daki çocuk gibi son bölüme kadar aşkını itiraf edemeyip insanları kanser eden bir mal değildi. baban bile benden önce evlenecek biz ne zaman evleneceğiz derken falan çok hayatın içinden biriydi bence. ya da ben böyle laubalilikleri çok seviyorum o yüzden :) bi de kolalı sahne çok ateşli ve orijinal idi bence onu da es geçmemek lazım diye düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında haklısın, o bakımdan gerçekten iyiydi. Ama benim beklentim daha farklıydı galiba...
      Ay o kola sahnesi :)) zaten akıllara yer eden türdendi ve başka hiçbir kore dizisinde gormedim... Bi kac kere başa döndürmüştüm sahneyi...

      Sil